Lijmen

Een lijmoplossing op maat van jouw toepassing

Lijmpistolen en hotmeltsystemen maken het makkelijk om nauwkeurig lijmdoseringen aan te brengen in de meest veeleisende omstandigheden. Ze worden vaak gebruikt voor verpakkingstoepassingen en productassemblage waar een korte uithardingstijd en een uiterst betrouwbare kleefkracht gewenst is.

Manuele hotmeltpistolen

Lijmpistolen met handmatige of pneumatische bediening zijn handig voor het snel en gedoseerd aanbrengen van lijm in verpakkings- en assemblageprocessen met een beperkte capaciteit.

Onze lijmpistolen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen:

  • Lijmpistolen voor lijmstaven
  • Spray- of extrusiepistolen voor lijmpatronen
  • Elektro-pneumatische lijmpistolen voor granulaatlijm en lijmpatronen

Als onafhankelijk specialist verdelen wij manuele hotmeltpistolen van de beste kwaliteit. Ons advies krijg je er gratis bij.

Ontdek onze hotmeltpistolen
Hotmeltpistolen
Hotmeltpistolen
Hotmeltsystemen
Hotmeltsystemen

Hotmeltsystemen

Voor grotere oplages raden wij aan u een hotmeltsysteem in te zetten. Een hotmeltsysteem garandeert een betrouwbare bevestiging en een zeer snelle werking. Hierdoor kunnen jullie kost-efficiënter produceren.

Een geautomatiseerd hotmeltsysteem wordt geïntegreerd in jouw productielijn en werkt volledig autonoom. Doordat hotmeltsystemen volledig op maat worden afgesteld, zijn ze superefficiënt en gebruiken ze exact de hoeveelheid lijm die nodig is, zelfs bij hoge lijmsnelheden.

Wij beschikken over een uitgebreid gamma van lijmdispensers en opzetventielen. Hiermee kan je de lijm naar keuze aanbrengen in de vorm van massieve lijnen, afzonderlijke puntjes of een spray-patroon.

Ontdek onze hotmeltsystemen

Wat betekent hotmelt?

Hotmelt of hot melt is lijm met een zeer snelle hechting na aanbrengen. De warm aangebrachte lijm koelt snel af waardoor hij bijna meteen hard wordt en zijn dikte behoudt.
Lijmpistolen en hotmeltsystemen zijn speciaal ontworpen om exact de juiste lijmdosering te gebruiken voor gelijk welke toepassing. Door hun snelle droogtijd en grote kleefkracht versnellen ze de fabricage- en verwerkingstijden in jouw productie- en verpakkingsomgeving.

Lijmpistool of hotmeltsysteem?

Bij ons vind je eenvoudige manuele hotmeltpistolen met lijmstaven, lijmpatronen en granulaatlijm. Daarnaast bieden wij geautomatiseerde lijminstallaties aan die perfect geïntegreerd kunnen worden in jouw verpakkingslijn.

Als onafhankelijk verdeler adviseren wij je objectief over het beste hotmeltpistool of hotmeltsysteem voor jouw specifieke toepassing.

Bekijk hier ons volledige gamma lijmen