Nieuw in ons gamma: CertiStretch Nano Eco folie met 30% PCR, voorrek van 250% en slechts 17 micron!

Wikkelfolie is een onmisbaar hulpmiddel in de wereld van transport en opslag. Het wordt gebruikt om goederen stevig te omsluiten en te beschermen tegen stof, vocht en schade tijdens het transport. Als één van de eerste in Europa heeft Certis Benelux een wikkelfolie met 30% PCR, een voorrek van 250%, en van slechts 17 micron dik. Deze geavanceerde verpakkingsoplossing combineert efficiëntie en duurzaamheid op een manier die de verwachtingen van zowel onze klanten als consumenten overtreft.

Wat is PCR in Wikkelfolie?

PCR staat voor Post-Consumer Recycled (Post-Consumenten Gerecycled) materiaal, wat betekent dat een deel van de grondstoffen voor de wikkelfolie afkomstig is van gerecyclede materialen die na gebruik door consumenten zijn ingezameld en verwerkt. Het gebruik van PCR in wikkelfolie heeft aanzienlijke voordelen voor het milieu, omdat het de vraag naar nieuw plastic vermindert en de hoeveelheid plasticafval in het milieu helpt verminderen.

Met 30% PCR in de samenstelling van onze nieuwe wikkelfolie Certistretch Nano Eco folie wordt een belangrijke stap gezet naar een meer circulaire en duurzame verpakkingsindustrie. Wij verminderen onze ecologische voetafdruk en dragen bij aan het verminderen van de plasticvervuiling.

Voorrek van 250% voor Verbeterde Efficiëntie

Een andere baanbrekende eigenschap van deze innovatieve wikkelfolie is het ongelooflijke voorrekvermogen van 250%. Dit betekent dat de folie tot 2,5 keer zijn oorspronkelijke lengte kan worden uitgerekt voordat deze wordt aangebracht op de te verpakken goederen. Dit voorrekvermogen biedt enkele belangrijke voordelen:

Minder materiaalverbruik: Doordat minder folie nodig is om goederen in te pakken, wordt er minder plastic gebruikt, wat de duurzaamheid en kostenefficiëntie van de verpakking verhoogt.

Sterkere Beveiliging: Het voorrekvermogen zorgt voor een strakkere omsluiting van de lading, wat de stabiliteit tijdens transport verbetert en schade aan de goederen vermindert.

Tijdsbesparing: Met minder folie en handelingen om de lading te verpakken, wordt het verpakkingsproces versneld. Dit verhoogt de productiviteit.

17 Micron: Dun maar duurzaam

De dikte van wikkelfolie wordt gemeten in micron (één duizendste van een millimeter), en deze Certistretch Nano Eco wikkelfolie is slechts 17 micron dik. Ondanks zijn dunheid is deze folie verrassend duurzaam. Dit is te danken aan geavanceerde productietechnieken en materialen die zijn ontworpen om zowel sterkte als flexibiliteit te bieden.

De dunne aard van de folie draagt bij aan het milieuvriendelijke karakter, aangezien er minder materiaal wordt gebruikt. Dat resulteert in minder afval en een lagere ecologische impact.

Voordelen voor onze klanten en Consumenten

Deze nieuwe wikkelfolie met 30% PCR, 250% voorrek en 17 micron dikte biedt vele voordelen voor zowel gebruikers als consumenten. Onze klanten profiteren van de duurzaamheid, efficiëntie en kostenbesparingen die deze innovatie met zich meebrengt. Consumenten kunnen erop vertrouwen dat hun producten veilig en onbeschadigd aankomen, terwijl de negatieve impact op het milieu wordt verminderd.

In een tijd waarin duurzaamheid en efficiëntie hoog in het vaandel staan, vertegenwoordigt deze nieuwe Certistretch Nano Eco wikkelfolie een veelbelovende ontwikkeling in de verpakkingsindustrie. Het is een voorbeeld van hoe technologie en innovatie kunnen samenkomen om de wereld van verpakkingen te verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Met deze vooruitgang kan Certis Benelux een duurzamere toekomst tegemoet zien.


Twijfels over welke oplossing je écht nodig hebt?

Vraag vrijblijven meer info aan.

Erwin Bender