Allnex Belgium

Allnex Belgium behoort tot de wereldwijde Allnex groep met hoofdzetel in Frankfurt. Ze zijn gespecialiseerd in vloeibare harsen, additieven, harsen voor poedercoatings en crosslinkers voor onder meer hout, metaal en kunststof. Bij Allnex Belgium in Schoonaarde worden de vloeibare producten afgevuld in metalen vaten en plastic containers.

De uitdaging

  • Allnex Belgium biedt een uitgebreid gamma aan vloeibare harsen, additieven, harsen voor poedercoatings en crosslinkers voor onder meer hout, metaal en kunststof. De vloeibare producten worden gegoten in metalen vaten en plastic containers, die op hun beurt voor transport op pallets geplaatst worden. Die pallets bleken vaak niet stevig genoeg gewikkeld, met als gevolg klachten van de logistieke partners. Allnex Belgium besloot daarop Certis Benelux te contacteren.

Oplossing

  • Dankzij onze jarenlange ervaring met chemische producten begrepen we goed wat Allnex Belgium nodig had. De oplossing? Een draaitafelwikkelmachine die een pallet met vier vaten automatisch wikkelt maar deze keer met 100 % ladingzekerheid.

Resultaat

  • Gedaan met klachten van partners of klanten! Dankzij onze oplossing garandeert Allnex Belgium 100 % ladingzekerheid én haalt het zo vlotjes de Europese EUMOS-norm. Dat bevestigden we ook met de ladingzekerheidstesten die we uitvoerden in ons gespecialiseerde labo.