Global Net

Global Net is gespecialiseerd in de distributie van hygiëneproducten zoals zepen, detergenten, zakdoeken, etc. Het assortiment van het bedrijf bestaat uit meer dan 11000 producten en jaarlijks gebeuren meer dan 55000 leveringen, voornamelijk in België en Luxemburg.

De uitdaging

  • Global Net maakte gebruik van twee verouderde palletwikkelaars, waarvan de voorrek versleten was. Uiteraard werd zo veel te veel folie gebruikt tijdens het wikkelen. Deze machines waren duidelijk aan vervanging toe.

Oplossing

  • Global Net nam contact op met Certis Benelux voor een oplossing op maat. Er waren twee opties. De eerste optie was twee nieuwe toestellen aankopen. De tweede was Wrappah inzetten, ons unieke concept waarbij je een vaste prijs betaalt per gewikkelde pallet; installatie, service, onderhoud en wikkelfolie inbegrepen. Global Net wou niet over één nacht ijs gaan, dus berekenden ze gedetailleerd de voor- en nadelen van beide opties. Ook hebben ze het Wrappah concept enkele dagen uitgetest en de 26° test uitvoeren. Na een grondige evaluatie waren ze overtuigd: Wrappah is de oplossing.

Resultaat

  • Dankzij Wrappah wikkelt Global Net pallets nu stukken efficiënter dan voorheen en voldoen alle pallets 100% aan de regels van de ladingzekerheid. Voorts is het bedrijf zeker van continuïteit, dankzij de continue technische ondersteuning van Certis Benelux. Door het gebruik van Nano Eco wikkelfolie boekt het bedrijf ook winst op vlak van ecologie. En niet onbelangrijk, Wrappah is ook fiscaal interessant voor Global Net.

  • Wil jij meer te weten komen over Wrappah?