NMC

NMC is internationaal toonaangevend op vlak van de ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van producten in synthetisch schuim voor zowel industriële en verpakkingstoepassingen, alsook voor sport- en vrijetijdsartikelen.

De uitdaging

  • NMC produceert onder andere kunststof profielen en armaturen. Deze lange, smalle producten verpakken in lange, smalle dozen en met de hand rechtopstaand op pallet zetten, was echter geen sinecure. Om dat efficiënt aan te pakken, contacteerde NMC Certis Benelux.

Oplossing

  • Nadat we het probleem goed in kaart hadden gebracht, bleek vrij snel wat de oplossing zou worden: de volautomatische horizontale ringwikkelmachine. Een robot neemt alle producten samen en plaatst ze op een transportband. Zo worden ze naar de ringwikkelaar getransporteerd. De wikkelmachine brengt de folie volautomatisch en in verschillende beurten aan zodat het pakket één geheel wordt. Daarna plaatst de robot het pakket verticaal op een pallet. Dankzij het gebruik van folie blijft alles goed gebundeld en treedt er geen beschadiging op.

Resultaat

  • NMC boekte een enorme winst op vlak van efficiëntie. Wat vroeger manueel verliep, gebeurt nu volautomatisch. Met een minimum aan materiaal worden de pallets gestabiliseerd en getransporteerd.