Van Riel

Van Riel heeft een ruim assortiment aan ecologische productieprocessen voor de textielindustrie. Dat gaat van de recyclage van textielafval tot het verven met natuurlijke kleurstoffen of de productie van dekbedden en kussens. Een echte specialist dus.

De uitdaging

  • Producten verpakken is een vak apart en al zeker als het gaat om kussens en donsdekens. Deze producten bevatten veel lucht waardoor ze nogal wat plaats innemen in een doos. Hierbij is de uitdaging vooral om de doos zo compact mogelijk én mooi in vorm te houden bij het sluiten. Oorspronkelijk verpakte men bij Van Riel beddengoed volledig manueel in kartonnen dozen, wat natuurlijk tijdrovend is. Bovendien bleef de doos niet altijd even goed dicht.

Oplossing

  • Deze uitdaging was een kolfje naar onze hand. Onze oplossing? Een halfautomatische dozensluiter met tape, geschikt voor het opeenvolgend sluiten van dozen met buitenformaten. Het proces is eenvoudig: een operator vouwt de doos open, vult ze met beddengoed en duwt de doos naar de dozensluiter. Daar worden zowel de onder- als bovenzijde van de doos automatisch getapet. Snel en degelijk, zoals al onze oplossingen.

Resultaat

  • Efficiëntie! Het verpakken van beddengoed loopt veel vlotter dan vroeger. Sneller maar ook beter getapet zodat ze veel minder vanzelf openen tijdens het transport. Bij Van Riel kan nu alles met een gerust hart op transport.